Ulusal Bilim Olimpiyatları-2018

Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları´na başvurumuzu 15 Öğrencimizle yaptık.Öğrencilerimize başarılar dileriz.

13.04.2018 272

Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.

Ulusal Bilim Olimpiyatları iki aşamalı bir sınav sistemiyle uygulanmakta olup, ikinci aşma sınavları sonucunda madalya almaya hak kazanan öğrenciler, aldıkları madalya ve para ödülünün yanı sıra, sınavdaki dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanır. Ayrıca LYS sonucunda üniversitelerimizin temel bilim bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından 2205-Yurt içi Lisans Burs Programı çerçevesinde desteklenmektedir.

2202 - Ulusal Bilim Olimpiyatları çağrı metnine ulaşmak için tıklayınız.